Onze druivenrassen.

Op onze wijngaard hebben wij gekeken naar de ligging en de bodemgesteldheid om een goede keuze te kunnen maken van de rassen.

In de Flevolandse grond zit veel klei. Belangrijk voor de keuze van het juiste ras want hiermee kun je de onderstam van het ras bepalen. Wij hebben gekozen voor onderstam SO4, geschikt voor alle grondsoorten. Deze onderstammen zijn gemaakt van resistente rassen tegen druifluis.

Wij hebben gekozen voor 3 verschillende soorten die goed bij elkaar passen.

Cabernet Cortis ( mei 2017 en april 2018)
De Cortis is een blauw ras, een kruising tussen de Cabernet Sauvignon en de Solaris. Dit ras kan goed tegen een beetje kou en wat minder lichte plekken.
De groei is mooi en recht en de Cortis heeft een vroege houtrijping. Ze geeft een middelgrote vrucht en de trossen lijken op een cilinder. Oogsten doe je de derde tot vierde week van oktober. 
De Cabernet Cortis geeft een krachtige wijn met veel kleur en tannine.

Souvignier Gris ( mei 2017)
De Souvignier Gris behoort tot het rode druivenras en is een kruizing tussen de Cabernet Souvignon en de Bronner. De rijping is vrij laat voor zijn soort. Ze geeft mooie volle losse trossen met een prachtige kleur.
De wijn is over het algemeen krachtig en fruitig.

Johanniter ( mei 2017)
De Johanniter is een witte druif met veel smaak. De trossen zijn compact en klein en de rijping is rond half oktober. Ze geeft licht groene- gele druiven.
De wijn is fruitig.